Over gezondheid, slanke lijn en libido

De framboos is één van de gezondste vruchten die door steeds meer consumenten steeds vaker worden gekocht. Frambozen zijn heerlijk als vers gemaks-fruit voor tussendoor maar ze laten zich ook uitstekend verwerken in toetjes, ijs, salades, jam, sauzen en allerlei andere gerechten.

10 essentiële voedingsstoffen

De framboos bevat maar liefst 10 essentiële voedingsstoffen en overtreft daarmee de meeste andere vruchten en zelfs de vitaminepil. Ze bevatten frambozen een grote hoeveelheid vitaminen C en anti-oxidanten die een gunstige werking zouden hebben op astma, eczeem, de huid en de doorbloeding van het lichaam.
In Groot Brittannië steeg de framboos in populariteit nadat bekend werd gemaakt dat het hoge zinkgehalte van de framboos een gunstige uitwerking zou hebben op het menselijk libido en de vruchtbaarheid. Ook passen frambozen prima in een slanke levensstijl. Zo zijn frambozen arm aan calorieën en bevatten ze bovendien stoffen die ervoor zorgen dat suiker langzamer in het bloed wordt opgenomen.

Frambozenproducten

Het grootste deel van de anti-oxidanten in de framboos bestaat uit ellagitannines. Deze vormen meer dan 50% van de anti-oxidanten capaciteit. Deze grote hoeveelheid ellagitannines zit alleen in frambozen en neutraliseren agressieve moleculen in het lichaam en voorkomen celbeschadiging. Onderzoekers denken dat ze ook de werkzame bestanddelen zijn van sommige Chinees geneeskrachtige kruiden. Zelfs na verwerking tot jam of sap bevat het frambozenproduct nog een hoog aandeel aan gezonde stoffen.
Herboriste Eleonora heeft onderzoek gedaan naar de framboos. Neem gerust contact met haar op of lees hier alles over het framboosje.
We raden aan om deze informatie niet zomaar te gebruiken, wilt u er iets mee doen. Contacteer dan eerst de schrijfster & herboriste: Eleoflora

Hier is het document monografie over de framboos te lezen.

"Gezondheid"