Over Raspberry Maxx

Van het fameuze frambozenontbijt tot de friszoete frambozentaartjes die op de Nieuwmark, Noordermarkt en Zuidermarkt in Amsterdam gretig aftrek hebben gevonden.
Raspberry Maxx bestond in 2019 al 15 jaar.
Een frambozenkwekerij met een missie.

Frambozen met een verhaal

Het was 2004 toen Carlo Peters en Henny van Bergeijk de aftrap gaven aan de frambozenfarm Raspberry Maxx.
Wat begon met een kwekerij die frambozen kweekte, veranderde al snel in een bedrijf dat van alles met frambozen maakte. Maar daar bleef het niet bij.
Raspberry Maxx staat al een decennium lang voor dromen waarmaken. Dromen van een wereld waarin mensen de natuur als inspiratiebron opzoeken en als middel om samen mooie dingen tot stand te brengen.
Raspberry Maxx is het niveau van de kwekerij in Nederland al lang ontgroeid. Inmiddels kent het merk meer dan 3000 trouwe fans. De events van Raspberry Maxx trekken jaarlijks een tal van bezoekers. Omdat de vraag naar de bijzonder lekkere frambozen van Raspberry Maxx gestaag groeide, werd in 2007 besloten direct aan consumenten te gaan verkopen via markten en winkel aan huis. Dat betekent een kortere keten met nog versere frambozen. Een uitbreiding van het assortiment met allerlei frambozenproducten, markten, open dagen, frambozen wedstrijden en een van de eerste crowdfundingcampagnes van Nederland volgden.

Raspberry Maxx 15 jaar

Na begin 2020 de beslissing te hebben genomen om te stoppen met Raspberry Maxx komt er nu weer ruimte voor nieuwe plannen. Lees hier onze update van 6 maart 2020
Begin januari hebben we bekend gemaakt dat we stoppen met Raspberry Maxx, we zitten hier nu middenin. De ruimtes zijn zo goed als leeg en er zijn nog enkele producten op voorraad. Het is stil om ons heen. Hadden we ook even nodig om bij te komen, maar het begint ook weer te kriebelen. Er is letterlijk ruimte gekomen om na te denken over nieuwe plannen. Zo ben ik aan het onderzoeken of het mogelijk is in een kleinere vorm door te gaan met RM. Eigenlijk heel simpel, producten maken, taarten bakken, verkoop via de webshop en aan huis alleen open op vrijdag en zaterdag. De loods verhuren, B&B opstarten, bakken voor andere boerderijen. Allemaal ideeën die we meenemen. Carlo gaat weer aan het werk en ik ga gewoon zolang we hier kunnen blijven wonen jam maken en de webshop vullen. Kan frambozen inkopen bij een lokale teler en kijk zo wel hoe het gaat lopen. Het kan nog alle kanten op. Ook de stad blijft ons trekken dus als iemand iets weet in of rond Amsterdam of andere stad staan we open om te kijken naar de mogelijkheden voor wonen en RM voortzetten. Toch wel spannend allemaal!! Groetjes Henny
Update 13 april 2022 > Geen frambozenkwekerij meer en ook even gesloten met de winkel en horeca. We verhuizen met RM weer naar een nieuwe locatie en de planning is om 1 juli weer open te gaan. We houden jullie op de hoogte.

Wij telen verse frambozen en hebben een lijn overheerlijke frambozenproducten. Voor alles met frambozen kun je bij ons terecht. Frambozenfans kunnen in het seizoen met ons mee kijken, praten, genieten en proeven op onze frambozenfarm.

Carlo Peters en Henny van Bergeijk

Volg ons ook via...

Raspberry Maxx in beeld

Elke webpagina van Raspberry Maxx wordt ingekleurd door één of meerdere achtergrond-afbeeldingen. Hieronder kun je de afbeeldingen van deze pagina afzonderlijk bekijken.

"Over Raspberry Maxx"