Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws rond Raspberry Maxx

7maart
2020
1
5720
1

Nieuws update 6 maart

Update 6 maart 2020
Begin januari hebben we bekend gemaakt dat we stoppen met Raspberry Maxx, we zitten hier nu middenin. De ruimtes zijn zo goed als leeg en er zijn nog enkele producten op voorraad. Het is stil om ons heen. Hadden we ook even nodig om bij te komen, maar het begint ook weer te kriebelen. Er is letterlijk ruimte gekomen om na te denken over nieuwe plannen. Zo ben ik aan het onderzoeken of het mogelijk is in een kleinere vorm door te gaan met RM. Eigenlijk heel simpel, producten maken, taarten bakken, verkoop via de webshop en aan huis alleen open op zaterdag. De loods verhuren, B&B opstarten, bakken voor andere boerderijen. Allemaal ideeën die we meenemen. Carlo gaat weer aan het werk en ik ga gewoon zolang we hier kunnen blijven wonen jam maken en de webshop vullen. Kan frambozen inkopen bij een lokale teler en kijk zo wel hoe het gaat lopen. Het kan nog alle kanten op. Ook de stad blijft ons trekken dus als iemand iets weet in of rond Amsterdam of andere stad staan we open om te kijken naar de mogelijkheden voor wonen en RM voortzetten. Toch wel spannend allemaal!! Groetjes Henny

Binnenkort misschien weer een gevulde webshop? we hope!!

Januari 2020
Lieve mensen, frambozen fans we gaan stoppen met Raspberry Maxx
Ja echt waar! De roze bril gaat af, onze eindeloze frambozenpassie heeft ons gebracht waar we nu zijn gekomen. We staan nu boven op de berg en willen op dit hoogtepunt stoppen.
Na 15 jaar hebben we iets moois neergezet hier op de kwekerij, maar ook al 12,5 jaar op de markt. Op onze manier hebben we de liefde voor lekkere, eerlijke en kwalitatief hoogstaande frambozenproducten kunnen realiseren. Die liefde heeft ons samen met jullie soms bijna onmogelijke dingen laten doen en we zijn heel blij met die ervaringen.
Wij zijn er in ons hoofd natuurlijk al langer mee bezig en voelen het ook als kans om weer andere dingen te gaan doen. We zijn altijd gedreven door onze passie en eigenlijk nooit door het zgn. verdienmodel. De passie moet ons echter niet blind maken voor de bedrijfseconomische realiteit. Dat is een harde, maar ook duidelijke realiteit die ons verteld dat we nu moeten stoppen. We hebben 15 jaar kunnen doen wat we leuk vonden en op een manier die wij belangrijk vinden en die door veel mensen gewaardeerd is. Daar kunnen we trots op zijn.
Kijkend naar het volgende jaar waren dit onze opties.
* Opnieuw investeren in de teelt, het perceel en de installatie is namelijk al 15 jaar oud, dan investeer je ook in het meest risicovolle stuk van het bedrijf én kost weer 10 jaar om terug te verdienen.
* Doorgaan zoals nu zonder investeren, waardoor de teelt van frambozen steeds lastiger wordt en daardoor op afzienbare tijd de kosten de baten inhalen.
* Gecontroleerd stoppen, berekend, netjes en meest realistisch.
Het is dus de laatste optie geworden. Nu kunnen we netjes stoppen en op onze eigen manier afscheid van onze passie. Niet fijn natuurlijk maar we voelen ook opluchting, rust en nieuwe kansen. Het is goed zo. We zijn nu op een leeftijd die de mogelijkheid biedt om nog een boel andere dingen te kunnen gaan doen. Stoppen voelt dan ook niet als een mislukking, maar als de kunst om op het goede moment het lef te hebben om los te laten.

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws rond Raspberry Maxx

← Bekijk alle artikelen
Bekijk reacties

Wat vind jij ervan?

Deel jouw reactie met Raspberry Maxx

Je naam
Je e-mail adres
Je reactie


Verzend

REACTIES

Lotty | Gisteren

Dank voor alles, we hebben altijd oprecht genoten van het frambozen lekkers en de goede gesprekken. Het ga jullie goed!

Raspberry Maxx in beeld

Elke webpagina van Raspberry Maxx wordt ingekleurd door één of meerdere achtergrond-afbeeldingen. Hieronder kun je de afbeeldingen van deze pagina afzonderlijk bekijken.

"Nieuws update 6 maart"

Gratis aanmelden voor myRM en de nieuwsbrief ontvangen?
Mijn voornaam:
Mijn e-mailadres:
Gratis aanmelden
x