De roze planeet

Deze pagina is er voor dromers, fantasten, maar ook dromen en fantasieën die naar blijkt toch wel eens waar zouden kunnen zijn of uit kunnen komen.

Pink Noise / Roze ruis

Wat is roze ruis nu weer? Roze ruis wordt in heel veel systemen in en om ons heen ontdekt. Deze frequentie bevind zich tussen witte ruis, die staat voor totale chaos aan de ene kant en orde oftewel bruine/zwarte ruis aan de andere kant. We vinden het o.a terug bij de statistische analyse van DNA strengen. Het klinkt als water en wordt roze genoemd omdat het vertalen van deze geluidsfrequentie naar licht frequentie de kleur roze oplevert.
Er wordt nog steeds onderzoek gedaan om te verklaren waar deze roze ruis vandaan komt. Een algemene theorie is er nog niet.
Deze ruis wordt bv. gevonden in onze hartslag en bij statistische analyse van economische, biologische en natuurkundige systemen/organisatie.

Er naar luisteren wordt door veel mensen als rustgevend ervaren. Misschien dat daarom ook het geluid van stromend water als rustgevend wordt ervaren...

Melkweg smaakt naar frambozen

Astronomen hebben ontdekt dat de Melkweg naar frambozen smaakt.
Tijdens een onderzoek naar moleculen, de bouwstenen voor leven, ontdekten de onderzoekers een grote stofwolk in de Melkweg. Dat meldt de Britse krant The Guardian dinsdag.
Toen ze daar met een enorme telescoop een kijkje gingen nemen, vonden ze de stof die de smaak aan frambozen geeft.
Ruimte-frambozen
''Frambozen ontlenen er hun smaak aan, maar om echt ruimte-frambozen te kweken, zijn meer stoffen nodig?, aldus Arnaud Belloche, astronoom aan het Max Planck instituut in Bonn.

Konijn eet frambozen

Er is niet zo heel veel over te zeggen, het lijkt alsof het konijn lippenstift op heeft!

"De roze planeet"